HRV ENG

Civil Engeneering Consultancy

ISO Certifikati

Interpretacijsko edukacijski centar Grpašćak

Projekt: Interpretacijsko edukacijski centar Grpašćak

Naručitelj: Javna ustanova "Park Prirode Telašćica"

Projekt Interpretacijsko edukacijski centar Grpašćak podrazumijeva obnovu utvrde izgrađene za vrijeme Austro-Ugarske Monarhije u prvoj polovini 20. stoljeća, 1911. godine, koja je  služila isključivo kao Vojna izvidnica Austro Ugarske ratne mornarice. Tamo su u bivšoj državi bili izgrađeni još neki vojni objekti, ukupno pet zgrada. Austrougarska kula je u lošem stanju pa će biti potpuno rekonstruirana, a ostali objekti adaptirani i preuređeni u muzejski prostor, konferencijske dvorane, trgovinu suvenirima, dječje igralište na otvorenom i slično. 

Projekt se odnosi na rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje utvrde Grpašćak u interpretacijsko edukacijski centar radi optimizacije posjećivanja Parku prirode Telašćica, podizanja kvalitete i raznovrsnosti usluge Parka prirode i Dugog otoka, promocije i edukacije krajnjih korisnika, a u svrhu razvoja lokalne zajednice na principima održivog turizma.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naš zadatak na ovom projektu su pružanje usluga ovlaštenog inženjera građevinske struke za potrebe projekta Interpretacijsko edukacijski centar Grpašćak.

Galerija fotografija


← Povratak na listu referenci