HRV ENG

Civil Engeneering Consultancy

ISO Certifikati

Trajektna luka Tkon, otok Pašman

Projekt: Trajektna luka Tkon, otok Pašman

Naručitelj: Županijska lučka uprava Zadar

Na otoku Pašmanu u mjestu Tkon gradi se trajektno pristanište - luka otvorena za javni promet predviđena za prihvat trajekata dužine do 50 m.

Luka se sastoji od 2 gata s 2 veza, ukrcajno-iskrcajnog prostora i ukrcajnog čekališta. Gat je širine 6 m, dužine 54 m. Dubina uz gat je 4 m. Uz gatove se izvode i plato pristaništa i športske lučice kao asfaltirana površina koja omogućuje ukrcaj i iskrcaj vozila. Cirkulacija mora između vanjskog i unutarnjeg akvatorija je osigurana preko podmorskog propusta koji se nalazi u korijenu platoa pristaništa. U luci će se nalaziti i asfaltirani plato ukrcajnog čekališta te javno parkiralište. Također je predviđeno izvođenje i kupališta te šetnica.

Ovaj projekt Županijske lučke uprave Zadar je prvi od 28 projekata koji je financiran bespovratnim sredstvima EU u okviru Poziva za sufinanciranje unaprjeđenja lučke infrastrukture u funkciji obalno linijskog pomorskog prometa, referentna oznaka KK.07.4.2.05, a naše društvo pruža usluge vođenja projektom gradnje i upravljanja EU projektom.

Galerija fotografija


← Povratak na listu referenci